2010-03-11 12:35:14• hírek • Szatmár.ro

Ünnep Szatmár megye vidéki településein

Nem csak az emlékhelyeken, hanem a vidéki települések többségében megtartják a március 15-i megemlékezést ebben az évben is.

Március 13-án, szombaton elkezdődik a megyebeli megemlékezések sorozata: Berenden emléktáblát avatnak a negyvennyolcas hősök emlékére: a rendezvény 13 órakor kezdődik, a református templomban. Vasárnap Avasújvárosban, Csaholyban, Gencsen, Szatmárudvariban, Halmiban, Tamásváralján, Szatmárhegyen, Szamosdarán a délelőtti istentiszteletet követően koszorúzásra kerül sor a helyi világháborús emlékműveknél, kopjafáknál, gyermekműsorokkal egybekötve. Vetésen a helyi Vetési Albert Kultúrkör szervezésében az istentisztelet után a temetőbe vonulnak a résztvevők, ahol két negyvennyolcas honvéd sírjánál helyeznek el koszorút - első alkalommal.

Mikolában, 12 órakor a Gellért Sándor-emléktáblánál lesz műsor és koszorúzás. Ugyanebben az órában Szatmárpálfalván lesz ünnepi rendezvény. Délután 3 órakor a tasnádi moziteremben szervezi meg a hagyományos megemlékezést az RMDSZ helyi szervezete, ugyanekkor a kökényesdi kultúrotthonban tartják meg a szokásos történelmi vetélkedőt és ünnepi előadást, az iskola szervezésében. Dobrán, 15.30 órakor istentisztelet kezdődik, melynek végén megkoszorúzzák a turul-emlékművet.
Március 15-én Szamoskóródon kezdődik a rendezvények sorozata, a Petőfi-emléktábla megkoszorúzásával, 9.45 órakor.

Ezután Nagykolcson Oroszhegyi Józsára emlékeznek, Szamoskrassón pedig istentisztelet után a Bem-emléktábla előtt lesz emlékünnepség. Magyargéresen, Irinyben, Hadadon, Piskolton 11 órától, Érszakácsiban 16, Szilágypérban 17, Pelében, Börvelyben 18 órakor lesz istentisztelet és megemlékezés. Erdődön 13 órakor kezdődik az idei műsor, a Petőfi-Szendrey szobor előtt. A nagypeleskei, lázári és sárközújlaki ünnepségek időpontját még nem véglegesítették.


Március 15-i műsor Nagypeleskén, 2008-ban
Március 15-i műsor Nagypeleskén, 2008-ban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: